Sunergizer.ro - panouri solare, energie solara, panouri fotovoltanice
Home Produse Referinte Sistemul meu Distribuitori Contact
Sunergizer.ro Informatii de baza
Informatii de baza
Utilizarea energiei solare prima si prima data inseamna economie la cheltuieli. Este GRATUIT si ecologic!

Energia solara este lumina si caldura radianta a soarelui care influenteaza climatul Pamantului si vremea si sustine viata. Puterea solara este uneori folosita ca sinonim pentru energia solara sau mai exact pentru a se referi la electricitatea generata de radiatia solara. Energia solara a fost exploatata de catre om din timpuri stravechi, utilizand o gama de tehnologii.

Radiatia solara, impreuna cu resurse solare secundare, cum ar fi puterea vantului si a valurilor, hidroelectricitate si biomasa, sunt considerate ca cea mai mare parte a energiei regenerabile disponibile pe Pamant.
Tehnologiile energiei solare pot furniza generarea energiei electrice prin motor termic sau prin mijloace fotovoltaice; incalzirea si racirea spatiilor in cladiri solare active sau pasive; apa potabila prin distilare si dezinfectie, iluminare, apa calda, energia termica pentru gatit, si energie termica de proces pentru temperaturi ridicate in scopuri industriale.

Pamantul primeste 174 petawati (PW) din radiatiile solare (insolatie) intrate in partea superioara a atmosferei. Aproximativ 30% este reflectata inapoi in spatiu in timp ce restul este absorbit de nori, oceane si masele terestre. Spectrul de lumina solara este in cea mai mare parte raspandita la suprafata Pamantului in gamele vizibile si infrarosu apropriat, cu o mica parte in ultraviolet apropriat.

Valoarea totala a energiei solare absorbite de atmosfera Pamantului, de oceane si masele terestre este de aproximativ 3,850,000 exajouli (EJ) pe an. In anul 2002, aceasta a fost mai multa energie intr-o ora decat s-a utilizat in intreaga lume intr-un an. Fotosinteza captureaza aproximativ 3000 EJ pe an in biomasa. Cantitatea de energie solara care ajunge la suprafata planetei este atat de vasta, incat intr-un an este de aproximativ de doua ori mai mult de cat se va obtine vreodata din toate resursele non-regenerabile ale Pamantului de carbune, petrol, gaze naturale, precum si de uraniu extras, combinate.

Din tabelul de resurse s-ar parea ca energia solara, eoliana sau a biomasei ar fi suficienta sa furnizeze tot necesarul nostru de energie, cu toate acestea, utilizarea sporita a biomasei, a avut un efect negativ asupra incalzirii globale si a crescut in mod dramatic preturile alimentelor prin schimbarea padurilor si a culturilor in productia de biocarburanti. Ca resurse intermitente, energie solara si eoliana ridica alte probleme.

Source: Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_energy)
   Produse
Sisteme Solare complete
Panouri Solare apa calda
Panouri fotovoltaice
Sisteme nepresurizate
Sisteme presurizate
Accesorii
Produse
Sisteme Solare complete
Panouri Solare apa calda
Panouri fotovoltaice
Sisteme nepresurizate
Sisteme presurizate
Accesorii
Info
Despre Noi
Sistemul meu
Lista de preturi
Distribuitori
Termeni si conditii
Contact
Contul Tau
Login
Inregistrare cont
Contul meu
Contact Us
Birouri si Depozit
(004) 0730 712 209
info@sunergizer.ro
Sunergizer.ro Suport
str. Ady Endre nr.44 (incinta Slager Trans), 525400 Targu Secuiesc
Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de Cookies | A.N.P.C.
Copyright © 2008 - 2021 Sunergizer.ro. Toate drepturile rezervate. Toate preturile afisate in site contin TVA.
Web Development GabaDesigns  •  Pagina generata: 0.0006 sec.