Sunergizer.ro - panouri solare, energie solara, panouri fotovoltanice
Home Produse Referinte Sistemul meu Distribuitori Contact
Sunergizer.ro Intrebari frecvente
Intrebari frecvente
1. Panourile solare pot inlocui incalzirea traditionala, pe baza de combustibil lichid/gaz, sau alt sistem de incalzire?

Panourile solare SUNERGIZER® (sistemele de colectoare solare) montate corect pot reduce cu pana la 70% costurile de incalzire si de preparare a apei calde menajere. Incalzirea prin folosirea energiei solare trebuie privita ca un sistem care completeaza sistemele de incalzire conventionale si se folosesc impreuna. Deci, in general, sistemele de incalzire bazate pe energie solara nu pot inlocui complet sistemele de incalzire conventionala.


2. Pot folosi un colector solar impreuna cu sistemul exitent destinat prepararii a apei calde?

Pentru a acoperi intregul necesar de apa calda menajera – pe durata intregului an – este recomandat ca sistemele de panouri solare SUNERGIZER® sa fie folosite impreuna cu un alt sistem (deja existent) pentru producerea apei calde. Sistemele de panouri/colectoare solare destinate prepararii apei calde pot acoperii in intregime – in functie de zona geografica – necesarul de apa calda in perioada Aprilie-Octombrie.


3. Panourile solare functioneaza si iarna?

Da, sistemele de panouri solare SUNERGIZER® pot functiona si pot produce apa calda si iarna, dar circuitul inchis al colectoarelor trebuie umplut cu glycol pentru a preveni inghetul. In perioada iernii randamentul sistemelor de panouri solare scade fata de perioada verii, deoarece zilele sunt efectiv mai scurte si radiatia solara mai scazuta.


4. Functioneaza sistemele de colectoare solare si pe vreme de cer innorat?

Sistemele si panourile solare SUNERGIZER® functioneaza si pe vreme de cer innorat. Chiar daca cerul este innorat, o parte din radiatia solara patrunde printre nori, in conditiile acestea eficacitatea colectoarelor fiind mai scazuta ca in zilele insorite.


5. Ce se intampla atunci cand unul sau mai multe tuburi vidate superconductoare (heat-pipe) se deterioreaza/sparge?

In cazul in care unul sau mai multe tuburi vidate superconductoare se sparge/deterioreaza sistemul va functiona in continuare, dar randamenetul acestuia va scadea. Pentru a obtine randamentul maxim al colectoarelor, tuburile deteriorate trebuie inlocuite.


6. In cat timp imi recuperez investitia?

Timpul de amortizare a investitiei este variabil, in functie de: zona geografica, nivelul de insolatie anual, timpul efectiv de folosinta a sistemelor/colectoarelor. O gospodarie medie (familie cu 4 membri) se poate astepta sa recupereze investitia in 4-6 ani in functie de variabilele mai sus mentionate si de costul total al instalatiei. Avand in vedere tendinta generala de scumpire a energiei conventionale (gaz, electricitate etc.) se poate lua in considerare – azi – o perioada de amortizare a investitiei mai mica de 4 ani…dar pretul gazului si a electricitatii creste zilnic …


7. Panourile solare sunt destinate doar pentru locuinte sau pot fi folosite si pe scara larga si la aplicatii/cladiri mari?

Pe langa aplicatiile mici si medii (case particulare, case de vacanta, apartamente etc.) colectoarele solare si sistemele de panouri solare SUNERGIZER® pot fi folosite cu success si la aplicatii mari cum ar fi: hoteluri, moteluri, pensiuni turistice, institutii de invatamant etc.


8. Cat pot sa economisesc daca folosesc panouri solare SUNERGIZER®?

Dimensiunea economiei realizate difera in functie de zona geografica, de anotimp si de arhitectura/componentele sistemului folosit. In perioada calda a anului economisirea la producerea apei calde menajere poate ajunge pana la 100%. In general anual se pot realiza economii de 60-70% din totalul costurilor cu energia conventional necesara producerii apei calde menajere si a incalzirii.


9. Care este durata de viata a unui panou solar SUNERGIZER® (sistem de panouri solare)?

Durata de viata a panourilor solare SUNERGIZER® este mai mare de 15 ani.


10. In ce consta intretinerea unui sistem de panouri solare?

In principiu panourile/colectoarele solare SUNERGIZER® nu necesita intretinere speciala, totusi verificarea si curatarea anuala a colectoarelor si a intregului sistem poate preveni aparitia unor eventuale defecte ulterioare. Colectoarele solare nepresurizate (folosite doar in perioada verii) trebuie golite pe perioada iernii, imediat la aparitia primelor temperaturi apropiate de 0 °C.


11. In cazul in care nu ati gasit aici raspunsul la intrebarile Dvs. va rugam sa ne contactati!
   Produse
Sisteme Solare complete
Panouri Solare apa calda
Panouri fotovoltaice
Sisteme nepresurizate
Sisteme presurizate
Accesorii
Produse
Sisteme Solare complete
Panouri Solare apa calda
Panouri fotovoltaice
Sisteme nepresurizate
Sisteme presurizate
Accesorii
Info
Despre Noi
Sistemul meu
Lista de preturi
Distribuitori
Termeni si conditii
Contact
Contul Tau
Login
Inregistrare cont
Contul meu
Contact Us
Birouri si Depozit
(004) 0730 712 209
info@sunergizer.ro
Sunergizer.ro Suport
str. Ady Endre nr.44 (incinta Slager Trans), 525400 Targu Secuiesc
Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de Cookies | A.N.P.C.
Copyright © 2008 - 2022 Sunergizer.ro. Toate drepturile rezervate. Toate preturile afisate in site contin TVA.
Web Development GabaDesigns  •  Pagina generata: 0.0011 sec.